fbpx

В Івано-Франківську вперше пройшов Відкритий чемпіонат області з бодібілдингу та фітнесу

Спорт 21:45, 11.10, 2014

На сцені обласної філармонії відбулось нетрадиційне для цього закладу шоу – перший чемпіонат області з бодібілдингу та змагання з жіночого бодіфітнесу.

Івано-Франківську обласну федерацію бодібілдингу, культуризму та фітнесу було зареєстровано в квітні 2014 року. За словами секретаря Івано-Франківської обласної федерації бодібілдингу, культуризму та фітнесу Андрія Грицака, область подарувала Україні визначних спортсменів, у тому числі й з бодібілдингу, проте цей спорт ніхто не розвивав на Прикарпатті.

"Цей спорт треба любити, щоб займатися організацією таких заходів. На жаль, до цього не було в області людей, які б хотіли розвивати його тут. Крім того, наша область подарувала багато відомих спортсменів, у тому числі Федір Хашалов – чемпіон світу, чемпіон Європи, який очолює обласну федерацію бодібілдингу. Досягнувши певного рівня, він захотів передати свій досвід спортсменам, які займаються в нашій області і могли би її гідно представляти на теренах України і світу", – зазначив Андрій Грицак.

14 жінок і 19 чоловіків змагались за першість у своїх категоріях, яких було п'ять: жіночий бодіфітнес, чоловіки фізік, жінки бікіні та чоловічий бодібілдинг (до 80 кг і понад 80 кг).

 Серед переможців в категорії "чоловічий бодібілдинг до 80 кг" і "чоловічий бодібілдинг 80+ кг" визначили абсолютного чемпіона. Ним став Придільський Роман. У таких змаганнях бере участь не вперше, за сезон – це вже треті змагання. Почав займатися бодібілдингом три роки тому, і лише останній рік – професійно. Абсолютна першість в чемпіонаті області для Романа стала приємною несподіванкою.

"Для мене було досить неочікувано ще й конкурента перемогти, який більший за мене в два рази по вазі", – сказав Роман.

Змагання пройшли під егідою Міжнародної федерації бодібілдингу. Це був відбірковий тур до чемпіонату України з бодібілдингу та фітнесу.

Фоторепортаж за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: