fbpx

В Івано-Франківську вшанували пам'ять загиблих чорнобильців. ФОТО

Суспільство 15:06, 26.04, 2017

Сьогодні, 26 квітня, у роковини вибуху на Чорнобилі біля пам’ятника "І мертвим, і живим, і ненародженим чорнобильцям Прикарпаття" відбулося віче-реквієм та панахида за жертвами катастрофи.

Вшанувати пам'ять полеглих ліквідаторів прийшли їхні побратими, родичі, представники міської та обласної влади, духовенство всіх конфесій та небайдужі франківці, інформує Бліц-Інфо.
Віче розпочалося з виконання гімну. Опісля священники відслужили поминальну панахиду за жертвами Чорнобиля та освятили пам’ятник.
"Наш обов’язок шанувати і пам’ятати ліквідаторів, які зробили великий подвиг та не дали цій заразі поширитись Україною”, – зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.
На завершення заходу до пам’ятника "І мертвим, і живим, і ненародженим чорнобильцям Прикарпаття" чиновники та представники влади поклали квіти.
Ліквідатор та евакуйований Мирон Попадюк пригадує, що коли трапився вибух саме працював у другій зміні на п'ятому енергоблоці. 

"Нам зразу розповідали що все добре, але вже зранку побачили як пожежні машини мили асфальт. У неділю сказали сидіти вдома, нікуди не виходити, адже буде евакуація. Речі нам казали не брати з собою ніякі, мовляв це тільки на три дні", – розповідає чоловік.

Він зауважує, що після евакуації, повернувся у зону добровольцем-ліквідатором, адже у нього там залишилися друзі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: