fbpx

В Івано-Франківську вимагають демонтувати незаконно встановлену рекламу

Суспільство 12:17, 23.06, 2015

Координатор Івано-Франківської міської організації партії "ВОЛЯ" Володимир Кушніренко надіслав звернення до керівництва міста з вимогою взяти під особистий контроль і наголосити на посиленому здійсненні комунальним підприємством "Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр" демонтажу незаконно встановлених рекламних конструкцій.

За словами Кушніренка, через безвідповідальну політику Івано-Франківськ щороку втрачає надходження до міського бюджету.

"З 2011 року у Франківську виявили 437 фактів незаконного встановлення об’єктів зовнішньої реклами. З них вдалося демонтувати лише 15 у 2013 році і 68 конструкцій у 2014 році. У 2014 році легальна зовнішня реклама принесла бюджету міста 3 мільйони 191 тисяч 80 гривень. Робота з "узаконення" зовнішньої реклами і активізація практики накладання адміністративних стягнень могла б принести бюджету ще додаткові мільйони гривень", – говорить Володимир Кушніренко.

Він нагадав про дивне рішення Івано-Франківської міської ради, яким заборонили демонтаж і накладання адмінстягнень щодо незаконних рекламних конструкцій:

"У 2014 році міська рада прийняла рішення "Про сприяння діяльності підприємств м. Івано-Франківська в умовах ускладнення політичної та економічної ситуації".

"У пункті 4.8 рішення йдеться: "При виявленні фактів порушень Порядку розміщення об’єктів зовнішньої реклами обмежуватись роз’яснювальною роботою, без висунення вимог щодо усунення порушень у короткі терміни або подальшого притягнення до адміністративної відповідальності". За логікою документа, кожен іванофранківець з дня прийняття рішення може встановити біл-борд або сіті-лайт, де йому заманеться, і залишиться без покарання. На щастя, депутати через декілька місяців передумали і скасували цей пункт. Але віз і далі там. Бюджет нашого міста продовжує втрачати бюджетні надходження", – підкреслив Кушніренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: