fbpx

Франківці зможуть поповнювати проїзні електронні квитки і навіть їздити в кредит

Суспільство 18:36, 01.06, 2016

Довгострокові та пільгові електронні квитки з можливістю поповнення у будь-який зручний спосіб збираються впровадити у громадському транспорті Івано-Франківська. Пасажири також зможуть отримувати кредити на поїздки. Е-квитки будуть рожевого, зеленого, синього та золотого кольорів.

Як повідомляв КУРС, електронні квитки на проїзд у громадському транспорті в Івано-Франківську планували впровадити у червні.

На разі з'явилося лише технічне завдання на впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (далі – АСОП), яке здійснюватиметься одночасно на всьому громадському транспорті Івано-Франківська та охопить електротранспорт та автомобільний пасажирський транспорт, пише КУРС.

АСОП повинна інтегруватися із системою GPS-моніторингу руху громадського транспорту.

Система також повинна враховувати можливість гнучкої зміни тарифу на проїзд та повинна підтримувати різні види оплати проїзду:

– разова поїздка на транспорті КП "Електроавтотранс";

– разова поїздка на транспорті КП "Електроавтотранс" (попередня оцінка – 60 хв.) з можливістю здійснення безкоштовних пересадок;

– довгострокові абонементні тарифи (1 місяць – 1 рік) на транспорті КП "Електроавтотранс";

– пільговий тариф з оплатою 50% вартості стандартного тарифу для пільгових категорій (студенти, учні) з терміном дії, прирівняним до терміну дії учбового, студентського квитка;

– пільговий тариф для безкоштовного проїзду на транспорті КП "Електроавтотранс" (термін дії обмежується терміном використання картки або терміном дії пільги).

АСОП повинна підтримувати використання довгострокового електронного квитка (пластикова картка з терміном дії на довгостроковий абонементний тариф та можливістю поповнення рахунку) та іменного проїзного електронного квитка (пластикова картка із нанесеною інформацією про власника (прізвище, ім’я, фотографія, вид пільги) з можливістю поповнення рахунку).

Довгострокові картки користувачі повинні мати змогу поповнити різними способами

– поповнення через термінали оплати платіжних систем, зареєстрованих в Україні та розповсюджених по місту;

– поповнення через центральний офіс обслуговуючої компанії;

– поповнення через мережу Інтернет (сайт компанії);

– поповнення через банкомати та термінали банків за готівку, безготівково.

Пасажиру пропонуватиметься послуга, що дозволяє гроші автоматично відраховувати з кредитної карти і зараховувати на е-квиток, коли значення суми менше ніж нуль. При відсутності коштів на е-квитку пасажиру надаватиметься кредит на 3 поїздки, який  буде доступний протягом п'яти днів.

Планується впровадити чотири види довгострокового квитка: рожевий – учнівський, зелений  студентський, золотий  дорослий та синій  пільговий персоналізований. Учнівські, студентські та пільгові персоналізовані квитки міститимуть фото власника. 

На електронному квитку мають бути зображені історичні постаті та історичні місця м. Івано-Франківська.

Нові квитки повинні бути неможливими для підробки. 

Валідатори для квитків повинні бути розміщені у кожному транспортному засобі.

Під час провадження тестового режиму (1-3 місяці) пасажир матиме можливість сплатити проїзд готівкою, закинувши її в прозору замкнену пластикову скриньку. Необхідну здачу видаватимуть водії. Після завершення тестового режиму здача при оплаті не повертатиметься, якщо сума оплаченого проїзду, кинута в скриню, перевищує встановлений тариф.

Детально ознайомитись з технічним завданням можна за посиланням >>.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: