fbpx

У Франківську їздять півсотні електрокарів з місцевою "пропискою", у тому числі 5 автівок "Tesla". ФОТО

Стиль життя 13:16, 05.04, 2017

На початок 2017 року в Івано-Франківську було зареєстровано 45 електромобілів, у тому числі 5 автомобілів марки "Tesla". А найпопулярнішим серед містян став "Nissan Lеаf".

Ще популярнішими у місті є гібриди, зокрема "Toyota Prius", на яких їздить і патрульна поліція.

Загалом, за останні три місяці попит на електрокари зріс приблизно на 10%.

Про це розповів керівник автосалону "Volt" Тарас Назарук під час панельної дискусії про використання електромобілів в Івано-Франківську.

Глобальна мета ініціаторів зустрічі, як вони самі кажуть, – зробити повітря в місті чистішим, не втрачаючи мобільності мешканців.

Як писав КУРС, рік тому в Івано-Франківську відкрили першу заправку, яка підходить до всіх електромобілів, які є в Україні. У цей же час у Tesla Club Ukraine зазначили, що мають амбіції розбудови найбільшої мережі зарядних пристроїв у Івано-Франківську

Цього року в Івано-Франківську планують відкрити ще одну заправку для електрокарів на вулиці Галицькій, 80а.

Начальник управління інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк зазначив, що потрібно не лише спонукати містян купувати екоавтомобілі, а й робити громадський транспорт екологічним. Для цього потрібно передбачати можливості та розробляти відповідну інфраструктуру.

1

"При переході на електромобілі ми думаємо, як ми будемо впливати на всю екосистему міста. Чому ми вибираємо електромобілі? Ми зважаємо, що це виходить дешевше у використанні, а також зберігаємо екосистему, в якій живемо", – каже Ігор Попадюк.

 

Інноватор з Івано-Франківська Денис Лук’яненко ще вісім років тому захотів мати власний транспорт, який не нестиме стільки затрат, скільки автомобіль на паливі, і розробив електрокар, який досі постійно вдосконалює. На масове виробництво поки що чоловік не зазіхає, але із задоволенням готовий виконати замовлення, якщо знайдуться охочі.

2

Така машина вартує 1,5 тисячі доларів. Більше половини з цієї суми коштує батарея для електрокара.

Керівник освітніх проектів у Greencubator Андрій Зінченко зазначив, що за кілька років електромобілі можуть змінити світ і стати доступними, як свого часу сталося зі смартфонами, оскільки технології розвиваються дуже швидко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: