fbpx

У Франківську апеляційний суд пом'якшив покарання молодику, затриманому біля кафе з "калашниковим"

Суспільство 10:39, 24.05, 2016

Сьогодні, 24 травня, апеляційний суд Івано-Франківської області розпочав розгляд справи Василя К., засудженого до трьох років ув'язнення за незаконне поводження зі зброєю.

Як повідомляв КУРС, 27 січня 2016 року біля "Ді-джей кафе" в Івано-Франківську затримали нетверезого чоловіка з автоматом "Калашникова". Хуліган погрожував зброєю відвідувачам. 

24 березня 2016 року Івано-Франківський міський суд виніс вирок у кримінальному провадженні стосовно мешканця Івано-Франківська, 1990 року народження, за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).

Чоловік свою вину визнав повністю та просив суд його суворо не карати.

Врахувавши той факт, що вчинений іванофранківцем злочин відноситься до категорії тяжких, та те, що скоїв він його під дією алкоголю, суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 ККУ, і засудив до трьох років позбавлення волі.

Сторона захисту подала апеляцію через те, що вважає покарання занадто суворим. Адвокат каже, що суд першої інстанції не врахував у повній мірі обставини, які пом'якшують покарання. Тоді, за його словами, не досліджували детально характеристики обвинуваченого.

Василь К. є спортсменом, неодноразово здобував нагороди для області. Зараз влаштувався на хорошу роботу. На разі він усвідомив свою вину та вважає надто суворим покарання позбавленням волі. Суд не розглядав фактичні обставини справи, а лише характеристики обвинуваченого.

Сам Василь К. каже, що він є адекватним та має плани на майбутнє. У своєму вчинку розкаюється. 

"Якби я знав, що це справжня бойова зброя, то ніколи би так не вчинив", – каже обвинувачений.

Суддя поцікавилась у підсудного, що його спонукало саме до такого вчинку.

"Це не було, щоб хоробрість проявити. Я не усвідомлював, до чого це може призвести. Я не хотів спричинили нікому шкоди", – відповів Василь К.

Один із суддів зазначив, що у такий час для держави неприпустима така поведінка. Прокурор зазначила, що обвинувачений не схожий на 15-літнього, щоб поводився так зі зброєю, ще й в стані алкогольного сп'яніння. Зі справжньою зброєю так поводитись не можна. Прокурор вважає, що суд першої інстанції призначив мінімальне покарання за вчинене кримінальне правопорушення, враховуючи усі пом'якшувальні обставини. 

Колегія суддів, ознайомившись із матеріалами справи, вирішила апеляційну скаргу задовольнити частково. Призначили випробувальний строк на два роки та заборонили виїжджати за кордон. У разі порушення умов він змушений буде сісти за ґрати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: