fbpx

В Івано-Франківську завершився фестиваль пінопластових скульптур

Культура 18:32, 15.06, 2016

Впродовж 8-11 червня 2016 року в Івано-Франківську на площі фортечної галереї "Бастіон" проходив І Міжнародний фестиваль-конкурс скульптури з пінопласту "СТИРО". Протягом 5 днів місцеві скульптори та митці з Європи створювали композиції з пінопласту.

Оригінальність концепції фестивалю відображено в казковій тематиці, у якій працювали майстри. Тому виготовлені скульптури прикрасять території дитячих садків та майданчиків міста, передає прес-служба МВК.

За рішенням журі переможцем став скульптор з м. Кам'янець-Подільського Сергій Кляпетура.

Нагородження переможців фестивалю відбулось 10 червня. Грамоти та премії учасникам фестивалю-конкурсу вручили: міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, проректор Прикарпатського національного університету Андрій Загороднюк, директор Інституту дизайну Кошалінської політехніки Яцек Ойжановський.

Ініціаторами проекту виступили кафедра декоративно-прикладного мистецтва і етнодизайну Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету  та  Інститут дизайну Кошалінської політехніки з нашого міста-побратима Кошаліна (Республіка Польща). Співорганізатори конкурсу – Івано-Франківська міська рада, мерія міста Кошалін, Фундація архітектури (Республіка Польща), Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську,  Івано-Франківський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: