fbpx

В Івано-Франківську збудують нове приміщення Католицької школи-гімназії. ПРОЕКТ

Суспільство 12:34, 09.05, 2017

На початку травня в Івано-Франківську розпочалося зведення нового корпусу Католицької школи-гімназії. Ця будівля знаходитиметься позаду основного корпусу, що на вулиці Т. Шевченка, 11.

"Завдяки хорошій репутації з’являється все більше охочих навчатися у школі. Зважаючи на це та з метою покращення умов навчального процесу Архієпархіальне управління зводить на території сьогоднішньої школи-гімназії по вул. Шевченка, 11 новий корпус", – повідомили в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ.

У новому корпусі буде велика їдальня, спортзал, актовий зал.

"У сьогоднішній головній будівлі школи по вул. Шевченка, 11 дані приміщення є неповноцінними, а тому їх створення є необхідною умовою для розвитку школи-гімназії із високим рівнем освітнього, спортивного, культурного та духовного виховання",  кажуть у Архієпархії.

1

На сьогодні Католицька школа святого Василія Великого в Івано-Франківську є єдиним католицьким навчальним закладом для дітей та молоді в Архієпархії УГКЦ в Івано-Франківській області.

Як писав КУРС, створення Католицької школи в Івано-Франківську було започатковане у 2002 році рішенням сесії міської ради. Тоді ж було зареєстровано статут школи І ступеня, а в 2006 – перереєстровано як загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів. Її директором було призначено сестру Йосифу Кіяк. Під час першого навчального року у школі навчались 36 учнів. Коли кількість учнів збільшилася до 400, виникла потреба у відкритті нового корпусу. У 2006 році Івано-Франківській єпархії було передано будинок на вул. Шевченка, 11.

До ремонту будівлі долучилась німецька благодійна організація, представники якої взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття корпусу. Німецька сторона оплатила 2/3 ремонтних робіт у новому корпусі Католицької школи. 

Завдяки численним благочинцям і жертводавцям, відреставрована та оснащена сучасним обладнанням будівля школи у м. Івано-Франківську по вул. Шевченка, 11 була відкрита у 2014 році. Завдяки цьому понад 400 школярів отримали відповідні умови для навчання. На освяченні школи були присутні численні гості, серед яких колишній посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні д-р Крістоф Вайль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: