fbpx

В Івано-Франківську студенти-іноземці декламували поезію Франка. ВІДЕО

Культура 16:40, 21.05, 2016

У рамках проведення семінару-наради "Комплекс навчально-методичного забезпечення дисципліни "Українська (російська) мова як іноземна" у вищих навчальних закладах МОЗ України" студенти факультету підготовки іноземних громадян ІФНМУ презентували літературно-музичне дійство, присвячене творчості Івана Франка.

У зв’язку з нещодавнім святкуванням Дня міста і з тим, що 2016-ий оголошений роком Івана Франка, працівники кафедри мовознавства ІФНМУ підготували тематичну ювілейну програму за участю студентів-іноземців.

Читати також: В ІФНМУ розглянули проблеми викладання української та російської мов для іноземців

Під час дійства студенти не лише декламували та співали поезію Івана Франка, але й представили цікаву інсценізацію історій кохання поета.

"Взяти участь у літературно-музичній презентації зголосилися аж 23 студенти факультету підготовки іноземних громадян, – розповідає викладач кафедри мовознавства ІФНМУ Зоряна Чут. – Студенти не просто "зазубрювали" слова, вони спершу перекладали вірш, намагалися зрозуміти почуття та емоції, які вкладав автор".

Студентка третього курсу Айдан Мамедова, громадянка Азербайджану, зізнається, що зовсім не складно було готуватися до презентації, адже поезія Івана Франка їй відразу сподобалася. Дівчина каже, що вірші цього поета дуже глибокі й душевні.

Зоряна Чут відзначає великий ентузіазм і неабияку наполегливість, які проявили студенти під час репетицій. У зв’язку із украй завантаженим навчальним графіком з декотрими студентами навіть доводилося проводити репетицію в скайп-режимі. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: