fbpx

В кожному районі будуть створені робочі групи, які на місцях визначатимуть пріоритетність проблем

Суспільство 17:38, 09.10, 2014

Задля забезпечення постійного діалогу місцевих громад з обласною владою, формування переліку першочергових об'єктів, добудова чи реконструкція яких потребує нагального бюджетного фінансування та напрацювання предметних шляхів їх поетапної реалізації, в кожному із районів за ініціативи голови ОДА Олега Гончарука створюються спеціальні робочі групи.

Участь у їхній роботі, на переконання Олега Гончарука, мають взяти голови районних держадміністрацій та рад, керівники основних бюджетоутворюючих підприємств, установ та організацій, сільські та селищні голови й обов'язково представники громадськості, інформує Івано-Франківська ОДА.

Під керівництвом голови обласної державної адміністрації відбулися робочі наради з першими двома такими групами – Калуського та Долинського районів.

"Здійснено об’їзд практично всіх районів, у результаті чого окреслюється значний обсяг завдань, які не вирішувалися роками, – відзначив під час наради Олег Гончарук. – Розпочинаючи процес підготовки обласного бюджету на наступний рік, ми, виходячи з наявних фінансових можливостей, за умови підтримки обласної ради, спробуємо закласти в обласному кошторисі потреби фінансування робіт на окремих, найбільш важливих для громади об’єктах".

На переконання очільника області, влада на місцях спільно з самими громадами мають самостійно визначати пріоритетність об'єктів та тих проблемних питань, що потребують нагального вирішення.

"Ніхто, окрім громади, не знає й просто не може краще знати її власних потреб. Шляхом взаємних консультацій спробуємо виробити чіткий алгоритм послідовного вирішення найбільш болючих питань", – наголосив Олег Гончарук.

Із-поміж об’єктів, запропонованих робочою групою Калуського району, окрему увагу її учасниками було акцентовано на питаннях будівництва дитячих садків у селах Голинь та Підмихайля. Потребує нагального вирішення реконструкція пішохідного мосту через річку Лімницю, який пошкоджений повінню у 2008 році. Окрім того, голова облдержадміністрації доручив провести технічну експертизу ще одного проблемного об’єкта – аварійного моста через Дністер на межі Калуського і Галицького районів.

Водночас, у Долинському районі першочергову увагу приділять питанням ремонту дороги на вулицях Б. Хмельницького та Д. Галицького, завершення реконструкції терапевтичного відділення Долинської центральної районної лікарні, будівництва першої черги Княжолуцької загальноосвітньої школи, добудови та введення в дію Вигодської загальноосвітньої школи.

При обговоренні кошторисів проведення робіт на об’єктах наголошувалося на необхідності співфінансування їх із місцевих бюджетів, а також активізації співпраці з представниками проекту ЄС та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: