fbpx

На фестивалі "Тепле Різдво" у Надвірній збиратимуть кошти для онкохворих дітей. ФОТО

Культура 13:56, 15.12, 2016

22 грудня у Надвірній розпочнеться фестиваль "Тепле Різдво". Також цього дня відбудеться відкриття міської новорічної ялинки. Фестиваль буде благодійним – збиратиме кошти для онкохворих дітей.

Як повідомляв КУРС, уже 600 охочих зголосилися взяти участь у фестивалі "Тепле Різдво" у Надвірній.

Детальніше про фестиваль розповіли організатори на сьогоднішній прес-конференції у Надвірній. До підготовки долучилась Надвірнянська РДА, міська влада, народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко, депутат райради Тетяна Пришляк та ще чимало волонтерів.

Виручені на фестивалі кошти направлять на рахунок благодійного фонду "Долоньки доброти", який збирає гроші на лікування онкохворих дітей. 

На проведення фестивалю міська та районна влада обіцяють виділити по 50 тисяч гривень.

Організатори обіцяють щодня цікаву програму: конкурс вертепів і коляди, "Свято пампуха", концерти бардових троїстих музик, виступи творчих колективів та молодіжні дискотеки.

У планах також виступ одного з кращих вуличних театрів Європи "Воскресіння" зі Львова, який представить виставу "Коли ангели спускаються на землю".

Також на фестивалі будуть встановлені різноманітні рідзвяні будиночки. В одних будуть продавати різноманітні смаколики та сувеніри. В других – проводитимуть майстер-класи для дітей.

"Люди можуть приїхати до нас та скуштувати печива, пампушків домашніх. Гарячим вином, чаєм чи кавою зігрітись. Смачно перекусити. Можуть придбати унікальний авторський сувенір. Ми бачимо, що через Надвірну проїжджають чимало туристів, які їдуть у Карпати, можуть собі придбати сувенір на пам'ять", – розповів один із організаторів Олександр Балтушев

Цього року будуть проводити більше майстер-класів, ніж минулого.

"Це цікава подія. Батьки можуть прийти з дітьми та власноруч створити якусь гарну ялинкову прикрасу та принести частинку Теплого Різдва додому", – розповів Ігор Полатайко.

Юрій Дерев'янко зазначив, що над організацією свята працює дуже сильна команда:

"Тут не важить ні політична приналежність, ні дотичність до тих чи інших гілок влади. Нам важливо об'єднатись, щоб показати, що саме Надвірна на цей період свят буде центром духовного, культурного та мистецького дійства".

Також Дерев'янко зауважив, що в період новорічно-різдвяних свят не варто забувати про допомогу хворим дітям:

"Всі кошти, які будуть виручені, спрямують і на організацію самого фестивалю, і у благодійний фонд. Ми всі разом будемо боротись проти страшної хвороби. Це не комерційний фестиваль. Він спрямований на благодійність, на створення атмосфери і формування іміджу Надвірної".

Фестиваль триватиме до 22 січня.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: