fbpx

В найбільшій в області Тлумацькій ОТГ проходить процес формування громади

Суспільство 09:14, 05.04, 2017

Створена наприкінці минулого року Тлумацька об’єднана територіальна громада – одна з найбільших в області. Сьогодні формується її управлінський апарат, тривають процеси набуття функцій і повноважень та передачі майна.

За словами голови Тлумацької ОТГ Романа Круховського, формування управлінської структури об’єднаної громади ще не завершене. У виконавчому апараті ОТГ утворюються відділи, в тому числі відділи житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою, освіти, молоді та спорту, економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та сільського господарства. Оголошені та проходять конкурси на заміщення вакантних посад керівників цих відділів. Прикладом для формування штату управлінського апарату стали уже існуючі громади Івано-Франківської, Чернівецької і Тернопільської областей, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
З початку року повноваження в управлінні закладами освіти, культури, охорони здоров’я громади були передані до районного бюджету. Відповідно передавалась у районний бюджет освітня та медична субвенція, з якої виплачувалась заробітна плата педагогічним працівникам та медикам. Видатки на зарплату працівникам допоміжно-технічного персоналу фінансувались за рахунок інших субвенцій та власних надходжень ОТГ.
 
Водночас закривалися казначейські рахунки ліквідованих сільських рад, проходила інвентаризація майна та передача його на баланс об’єднаної громади. 
Заступник голови Івано-Франківської ОДА Валерій Крецул під час робочого візиту акцентував увагу на питаннях, які слід вивчити та надати фахову консультацію, – передачу об’єктів на баланс міської ради, розподіл освітньої і медичної субвенцій, прийом на роботу у виконавчий апарат міської ради.
"Наша зустріч дозволить визначити, у чому керівництву ОТГ потрібна допомога, щоб в подальшому працювати за напрямками", – зазначив заступник голови ОДА.
 
Предметну розмову з головою ОТГ, його профільними заступниками та керівниками окремих відділів вели представники структурних підрозділів облдержадміністрації: заступник директора департаменту фінансів Ганна Качур, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Мирослава Корнелюк, начальник відділу департаменту освіти, науки та молодіжної політики Лілія Січовська, головний спеціаліст з організації первинної медико-санітарної допомоги департаменту охорони здоров’я Галина Микула.
 
Проаналізувавши стан справ за галузями, члени робочої групи напрацювали рекомендації щодо фінансування видатків, організації управління закладами територіальної громади, кадрових призначень тощо. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: