fbpx

В обласній клінічній лікарні відкрили сучасний центр діагностики

Здоров'я 15:29, 20.04, 2017

Сьогодні в обласній клінічній лікарні відбулося відкриття новоствореного центру рентгеноендоваскулярної діагностики та лікування з рентгенопераційною, оснащеного сучасним операційним ангіографом.

Участь у відкритті взяв голова облдержадміністрації Олег Гончарук, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За словами головного лікаря ОКЛ Остапа Грищука, вартість обладнання склала близько 20 млн. грн. Кошти були спрямовані як субвенція з державного бюджету. На капітальний ремонт приміщення затрачено понад один мільйон гривень з обласного бюджету, а також спрямовано позабюджетні кошти у сумі понад 200 тис. грн.

Завдяки ангіограму проводитимуться рентгенендоваскулярні (внутрішньосудинні) втручання при гострих та хронічних патологіях у кардіології, нейрохірургії, судинній хірургії. Практикуватимуть нові методики лікування у торакальній хірургії (селективний тромболізис) з метою підведення спеціального препарату для розчинення тромбу в легеневих артеріях, а також у гінекології, урології та інших напрямках. Для роботи з обладнанням працівники ОКЛ пройшли навчання у різних клініках Польщі та Чехії, отримали необхідні вміння та навики у столиці .

За рік у центрі планується проводити близько 1000 оперативних втручань, надавати спеціалізовану кардіохірургічну допомогу 400-450 хворим.

«Відкриття даного центру дозволить розширити спектр надання високоякісної медичної допомоги багатьом жителям області, – зазначив Олег Гончарук. – Він стане провісником щодо покращення матеріально-технічної бази закладу, що, у свою чергу, сприятиме покращенню рівня надання лікарських послуг».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: