fbpx
  • Головна
  • Новини
  • В обласній прокуратурі прокоментували звільнення прокурора за пости у facebook

В обласній прокуратурі прокоментували звільнення прокурора за пости у facebook

19:05, 30.03, 2017

В прокуратурі Івано-Франківської області повідомляють, що порушення прокурорської етики Олегом Попиком були систематичні.

Як писав КУРС, прокурора Косівського відділу місцевої прокуратури, молодшого радника юстиції Олега Попика, який працював з 2001 року, звільнили з органів прокуратури за критику Петра Порошенка, Анатолія Матіоса, Кабінету міністрів, місцевих прокурорів та посадовців у мережі Facebook.
"Враховуючи суспільний розголос та поширення в мережі Інтернет інформації про звільнення працівника Коломийської місцевої прокуратури Попика О. І., який оприлюднив у соціальній мережі відповідні документи з цього приводу, повідомляємо наступне:
Наказом прокурора області від 23.03.2017 з посади прокурора Косівського відділу Коломийської місцевої прокуратури звільнено Попика О. І. у зв’язку із систематичним порушенням Закону України "Про прокуратуру", правил прокурорської етики, втручанням у службову діяльність службових та посадових осіб, у тому числі шляхом публічних висловлювань стосовно їх рішень, дій чи бездіяльності.
Так, незважаючи на оголошення 11.01.2017 йому застереження про припинення неетичної поведінки та попередження про застосування дисциплінарного стягнення, Попик О. І. порушував правила прокурорської етики та допустив поведінку, яка шкодить репутації та авторитету органів прокуратури.
За результатами службової перевірки прийнято рішення про звільнення його з органів прокуратури", – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
На Прикарпатті це вже другий випадок звільнення прокурора за гострий язик. Як повідомляв КУРС, 25 червня 2015 року Генпрокуратура звільнила прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка, який критично висловився на адресу голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі. Як повідомляв КУРС, 19 червня під час круглого столу Ігор Настасяк заявив, що "не дозволив би губернатору робити привселюдну "порку" головного прокурора", маючи на увазі різкі вислови Саакашвілі на адресу одеських прокурорів. Сам Саакашвілі тоді різко відреагував на слова Настасяка, назвавши його "недалеким розумником".  
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: