fbpx

В області хочуть 4,4 млрд грн витратити на відновлювальну енергетику

Економіка 10:44, 20.05, 2016

Розробники "Регіональної цільової програми енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії Івано-Франківської області" запевняють, що її втілення допоможе знизити тарифи на комунальні послуги.

Про проект рішення "Про регіональну цільову програму енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії Івано-Франківської області" на засіданні постійної депутатської комісії облради з розвитку промисловості, будівництва, архітектури і дорожнього господарства доповів заступник директора департаменту промисловості та інфраструктури ОДА Володимир Кишенюк.

За його словами, програма розрахована до 2020 року, загальне фінансування – 4,4 млрд грн. З цієї суми з державного бюджету область сподівається отримати 86 млн грн, з обласного  133, 6 млн грн, будуть також залучені власні кошти підприємств на суму 2,8 млрд грн, з місцевих бюджетів  15,7 млн грн, інші джерела фінансування  1,2 млрд грн.

Володимир Кишенюк повідомив, що виконання програми дасть можливість зменшити на 15% використання енергоносіїв у бюджетних установах, на 15-20% зменшить оплату за комунпослуги, на 15-20% зменшить викиди у навколишнє середовище.

Із 133,6 млн грн, які передбачено на програму з обласного бюджету, 118 млн грн планують витратити на енергозбереження, а саме на заміну вікон, утеплення стін тощо, 6,5 млн грн на проведення аудиту, 12,2 млн грн  на альтернативні види палива.

Голова депутатської комісіі Віктор Шевченко запропонував 20-30% від фінансування за програмою передбачити на відновлювальні джерела енергії  теплову енергію землі, сонячну енергію тощо. Комісія підтримала проект рішення з пропозиціми Шевченка. Тепер слово за сесією обласної ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: