fbpx

В облдержадміністрації обговорили, як боротись із торгівлею людьми

Суспільство 12:02, 04.12, 2015

В Івано-Франківській ОДА відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми.

Під час засідання йшлося про стан реалізації інформаційної кампанії "Кожен постраждалий має право на допомогу!", яка відбувалася у рамках проекту "Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області". Присутнім розповіли про механізми роботи кампанії, напрацювання, яких вдалося досягти у цьому напрямку.

За словами організаторів інформаційної кампанії, на Прикарпатті налічується 15 людей, постраждалих від торгівлі людьми, 9 – присвоєно статус постраждалої особи. Занепокоєння викликає також і те, що не всі люди  ідентифікують себе як постраждалі.

"В сучасних реаліях важливо належним чином організувати інформаційно-роз’яснювальну роботу задля протидії торгівлі людьми,  наголосив заступник голови ОДА Ігор Пасічняк. – Беручи до уваги те, що в наш час багато прикарпатців змушені працювати за межами України, необхідно своєчасно інформувати людей про небезпеки і загрози, пов’язані з феноменом торгівлі людьми, проводити соціальні проекти".

На думку посадовця, рівень довіри постраждалих людей до правоохоронних органів сьогодні набагато нижчий, аніж до священнослужителів, тому варто і надалі продовжувати співпрацю з благодійним фондом "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ", який активно допомагає постраждалим. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: