fbpx

В облдержадміністрації розповіли, як протягом року допомагали учасникам бойових дій

Суспільство 14:49, 28.12, 2016

Т. в. о. директора департаменту соціальної політики ОДА Віталій Яворський прозвітував щодо соціального захисту учасників АТО та членів їхніх сімей у 2016 році.

За словами головного спеціаліста Державної служби України в справах ветеранів війни та учасників АТО Володимира Веркальця, 6420 учасників бойових дій є на обліку в Департаменті соцполітики. 120 сімей загиблих в АТО. Також в області нараховується 196 інвалідів війни.

На Прикарпатті діють державні, обласні, а також районні програми підтримки бійців та їх сімей.

"Ми не ділимо програми на державні, обласні і районні. В нас є повне взаєморозуміння, в нас є співпраця. Ми рухаємося в правильному напрямку і знаходимо компроміси. Надіюся, це продовжиться і в 2017 році", – зазначив Володимир Веркалець.

За словами Віталія Яворського, в області усі учасники АТО користуються пільгами, передбаченими законодавством. Зокрема, у цьому році було забезпечено санаторно-курортним лікуванням 308 учасників АТО. З них 167 – за путівками, придбаними за держкошти. За путівками за кошти обласного бюджету оздоровили 41 учасника АТО. Працює програма сімейного відпочинку для учасників АТО. Цьогоріч бійці з родинами відпочивали у Синьогорі.

Послуги з психологічної реабілітації отримали 166 бійців. 131 атовець взяв участь у заходах професійної адаптації. Двоє учасників антитерористичної операції отримали житло на суму 1102, 97 тис. грн. Здійснений розподіл коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам у розмірі: 6748,54 тис. грн на придбання 12 квартир, і нещодавно надійшла субвенція 5854,75 тис. грн на придбання 10 квартир. Одноразову грошову допомогу отримали члени сімей осіб, які загинули, та особи, які отримали інвалідність під час АТО, на суму 3734 тис. грн.

В районах області створені та працюють Центри допомоги АТО.

"В нас перша область в Україні за фінансовою наповненістю щодо виплат учасникам АТО", – наголосив Яворський.

74 учасники бойових дій отримали посвідчення добровольця.

"Найтяжче і найболючіше питання земельних ділянок. Це не зовсім питання департаменту соцполітики, але ми намагаємося координувати роботу земельних відділів",  додав Яворський.

Ще він виокремив проблему працевлаштування військових. В області також діє програма молодіжного кредитування для учасників АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: