fbpx

В облраді встановили систему "Рада" – Сич обіцяє боротися з кнопкодавами. ВІДЕО

Політика 22:15, 11.08, 2016

Прикарпатські депутати прийматимуть рішення по-новому. В Івано-Франківську встановили електронну систему голосування. Тож тепер позицію "за", "проти" чи "утримався" визначатимуть не підняттям рук, а натисканням на відповідну кнопку.

Поіменне голосування – то вимога законодавства. Тож, щоб не приймати рішення прадідівським методом, посадовці звернулися до сучасних технологій. Працювати за новою системою будуть і міська, і обласна ради Івано-Франківська. Тепер кожен депутат матиме іменну картку і персональне робоче місце. Результати голосування виводитимуться на екран.

Посеред залу лише один мікрофон – він для виступів громадськості. Депутати ж зможуть висловлювати свою думку безпосередньо з місця і не довше, аніж передбачено регламентом. Адже мікрофон вимикатиметься автоматично.

Реорганізації зазнала вся сесійна зала, загальний кошторис 1,5 млн гривень. Ремонтні роботи тривали приблизно два місяці.

Крім того, з’явилася окрема робоча зона для журналістів.

Перед сесією для депутатів проведуть майстер-клас користування системою. Що ж до кнопкодавства, то з ним голова облради Олександр Сич обіцяє боротися – публічно оголошуватиме випадки, коли картка голосує, а депутата немає в залі.

Детальніше у сюжеті каналу "402".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: