fbpx

В одному з найстаріших дитсадків Франківська замінюють покрівлю

Суспільство 17:43, 01.12, 2016

ДНЗ №16 "Сонечко", якому цьогоріч минає 52 роки, невдовзі отримає новий дах. Старий шифер замінять на сучасну стійку металочерепицю. Загальна площа перекриття – 750 кв. метрів. Роботи планують закінчити за тиждень.

Реконструкцію виконують завдяки співфінансуванню міського та обласного бюджетів. За сприяння депутата обласної ради Ігоря Шевчука вдалось отримати кошти на ремонт даху міського дитсадка. Попередньо за його підтримки у ДНЗ замінили вікна на енергозберігаючі, пише КУРС  з посиланням на прес-службу МВК.

Влітку на території “Сонечка” коштом міського бюджету покращували благоустрій території – частково забрукували подвір’я.

Як зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, цього року чималу увагу звернули на покращення умов у дитячих садках та школах міста.

“Цього року ремонти капітального характеру виконали у 35 навчальних закладах. Це будівництво спортзалу в 16-й школі, відновлення актової зали в 28-й школі, благоустрій територій та багато інших видів робіт”, – підкреслив Руслан Марцінків.

Зі слів Нони Костюк, методиста ДНЗ №16, останній капітальний ремонт у садку був зроблений в 1991 році. За ці 25 років приміщення дуже понівечилось і потребує значних робіт та капіталовкладень. Але нагальною проблемою був саме дах, адже під час дощів покрівля протікала і створювала чимало дискомфорту для вихованців закладу.

Педагогічний колектив та батьківський комітет активно беруть участь у міських проектах. Так, у 2013 році за підсумками муніципальної програми розвитку місцевого самоврядування у садку встановили новий спортивний майданчик, а в 2016 – створили музей-кімнату Василя Сухомлинського, за методиками якого ведеться навчання в дитсадку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: