fbpx

В Олешанській ОТГ вибрали голову і депутатів

Суспільство 14:11, 01.05, 2017

В Олешанській ОТГ Тлумацького району відбулися перші вибори голови і депутатів. Явка виборців у громаді становила приблизно 63 відсотки.

За попередньою інформацією, переможцем у виборчих змаганнях голови Олешанської об’єднаної територіальної громади став Богдан Двояк. За інформацією громадянської мережі ОПОРА, вибори в Олешанській ОТГ відбулися без суттєвих порушень.

Саме Богдан Двояк був ініціатором утворення Олешанської ОТГ. Нагадаємо, до неї належать Делівська, Будзинська, Долинська, Озерянська та Олешанська сільські ради.

"В об’єднаній територіальній громаді кожен населений пункт має більші можливості для свого розвитку, реалізації різноманітних проектів, вирішення проблем,  наголосив Богдан Двояк. – Саме ОТГ переходять на прямі міжбюджетні відносини з профільними міністерствами. Уряд обіцяє нам базову, освітянську і медичну дотацію. Крім цього, держава гарантує об’єднаним громадам інфраструктурну субвенцію, а ці кошти можна спрямувати на розвиток територій. Також у форматі об’єднання ми отримаємо можливість написання проектів від державного фонду регіонального розвитку, а це значні суми, які можуть стати поштовхом для істотних змін у громаді, наприклад створивши виробництво. А нам потрібно нині розвивати економіку, створювати робочі місця, сприяти розвиткові малого бізнесу, адже треба вчитися заробляти на себе і жити так, як живуть у європейських країнах. В об’єднаній громаді сильний має допомагати слабшому, а гроші потрібно заробляти, а не позичати".

За словами виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука, об’єднання громад з адміністративним центром в Олеші дасть поштовх до розвитку нових соціально-економічних можливостей регіону.

Від утворення Олешанської ОТГ в громаді очікують передовсім створення кращих умов для життя, відзначає Оксана Процюк, експерт з питань комунікацій Асоціації міст України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: