fbpx

В "Прикарпаттяобленерго" провели Дні енергобезпеки для 300 школярів

Суспільство 17:07, 13.06, 2017

Понад 300 учнів молодшого шкільного віку взяли участь в екскурсіях територією АТ "Прикарпаттяобленерго", організованих компанією в рамках традиційних Днів енергобезпеки.

З 29 травня по 9 червня в центральному офісі компанії тривали Дні електробезпеки, під час яких школярі змогли пройти шляхом енергетичного супергероя – закріпити свої знання щодо електробезпеки в побуті та на вулиці, засвоїти правила надання першої медичної допомоги при ураженні струмом, відвідати Музей електрифікації Прикарпаття і – найважливіше – передати нові знання батькам та друзям, повідомляють в прес-службі енергокомпанії.

На цьому енергетики не зупиняються. Уже 13 червня волонтери-енергетики відвідали перший із десяти дитячих оздоровчих таборів області – "Лімниця", що у Калуському районі з акцією "Літо зустрічаємо – про безпеку пам’ятаємо!" Для дітей підготували квест "Енергетичний експрес", що налічує 10 станцій. Учасники інтерактивної гри за правилами естафети мають пройти кожну з них, де волонтери у розважальній формі розповідатимуть про особливості роботи працівників енергокомпанії та правила дитячої електробезпеки.

Зокрема в "Селищі плутаниць" учасники "Енергетичного експреса" дізнаються, де і як виробляється електроенергія, а також який нелегкий шлях вона долає по дорозі до споживача. З метою закріплення отриманих знань діти матимуть завдання у правильному порядку розкласти зображення енергооб’єктів, з допомогою яких електричний струм дістається осель. Минулого року в квесті з’явилась станція "Пункт рятівників", на якій за допомогою ляльки-манекена дітям демонструватимуть практичні прийоми допомоги при ураженні струмом та розповідатимуть, як уникнути такого ураження.    

Енергетики вірять, що таким чином їм вдасться привернути увагу дітей до правил поведінки з електрикою та у такий спосіб виховати справжніх енергетичних супергероїв.

Цього року волонтери енергокомпанії планують провести акцію "Літо зустрічаємо – про безпеку пам'яаємо!" в таких оздоровчих таборах, як "Лімниця" (Калуський р-н), "Дружба" (Долинський р-н), "Прикарпатські зорі" (Коломийський р-н), "Смерічка" (Надвірнянський р-н), "Едельвейс" (Надвірнянський р-н), "Верховина" (Верховинський р-н), "Сокіл" (Галицький р-н), "Опілля" (Рогатинський р-н), "Перлина Придністров’я" (Городенківський р-н) та "Карпатські зорі" (Косів).    

Зазначимо, "Літо зустрічаємо – про безпеку пам’ятаємо!" – це соціальна акція, метою якої є підвищення рівня усвідомлення важливості використання правил безпеки при поводженні з електрикою серед дітей у максимально цікавій та доступній формі.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: