fbpx

На Богородчанщині селяни не пустили дітей до школи та перекрили дорогу. ФОТО

Суспільство 16:27, 01.09, 2016

В селі Раковець, що на Богородчанщині, сьогодні свято першого дзвоника для дітей не відбулось. Батьки не пустили дітей до школи, натомість перекрили дорогу та вимагають від влади негайно відновити будівництво нової школи, яке тягнеться уже з 2011 року.

Наразі діти навчаються в школі, яка знаходиться в аварійному стані. Вона складається з кількох блоків: вчительська, та два блоки, в яких знаходяться по кілька класів. В усіх блоках пічне опалення, руйнується фундамент, туалет у дворі, немає ні спортзалу, ні актового залу. В школі навчається приблизно дві з половиною сотні учнів. У старому приміщенні школи  всі не вміщаються. Частина дітей навчається в сільраді, а частина — в ДНЗ. Ще 40 дітей батьки віддали на навчання в сусіднє село Солотвино.

Будівництво нової школи розпочалось в 2011 році. До 2013 року був закладений тільки фундамент. Люди тоді теж перекривали дорогу, після чого роботи відновились, але з початком революції призупинилось.

"Люди тоді поставились з розумінням, але зараз влада надалі нам каже, що нема фінансування", – кажуть мешканці села.

Батьки розлючені. Кажуть, що школу обіцяв їм ще екс-голова ОДА Михайло Вишиванюк. Минулого року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, перебуваючи з робочою поїздкою в селі Раковець, теж обіцяв завершити будівництво.

Це питання на обласному рівні гостро піднімала депутат обласної ради  Марія Рудик, яка подавала  запити та звернення щодо виділення коштів на Раковецьку школу.

«В перелік об’єктів, які подавались в Державний фонд регіонального розвитку Раковецьку школу не включили. Мені приходили відповіді, що в обласному бюджеті коштів на будівництво немає, а пояснень чому не виділені кошти з держбюджету відповіді так і не отримала» – наголосила Рудик.

На зустріч з людьми приїхав голова Богородчанської РДА Франко Єжак

"На будівництво нової школи необхідно майже 30 мільйонів гривень. Фінансування має бути з держбюджету, але його нема. Люди цього не розуміють. Районний бюджет немає стільки грошей", – розповів КУРСу Франко Єжак.

Він пообіцяв, що найближчим часом відбудеться схід села, на який запросять і представників обласної влади, щоб обговорити з людьми спільне вирішення проблеми. До того часу люди обіцяють не пускати дітей до школи.

"Поки не почнуться хоч якісь роботи, діти до школи не підуть", – кажуть батьки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: