fbpx

У селі Вишків на Долинщині створили місцеву пожежну команду. ФОТО

Суспільство 12:59, 07.12, 2016

6 грудня в селі Вишків Долинського району створили місцеву пожежну команду.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в області.

Ця подія стала справжнім святом для районної влади, сільських громад сіл Вишків та Сенечів, які спільними зусиллями зробили все можливе для цієї важливої події. Саме силами громади села та за підтримки голови Долинської РДА Юрія Мазура та голови Долинської районної ради Івана Даниліва було придбано та приведено в належний стан повнопривідний пожежний автомобіль, а також побудовано нову будівлю для місцевої пожежної команди.

Хлібом-сіллю та піснями зустрічало село гостей з обласного центру і району, а також з сусідніх сіл.
Відкриваючи урочистості, заступник начальника Управління ДСНС в області підполковник служби ЦЗ Віктор Федунків відзначив важливість і потрібність створення місцевої пожежної команди для протипожежного захисту віддалених сіл. Він підкреслив, що підрозділи оперативно-рятувальної служби Прикарпаття перебувають у постійній бойовій готовності і завжди готові прийти на допомогу людям, але саме віддаленість населених пунктів від підрозділів державних пожежних частин ускладнює вчасне прибуття до місця пожежі.

Як свідчить статистика, понад 60 відсотків пожеж житлового сектора трапляються у сільській місцевості, тому питання створення місцевих пожежних команд у віддалених населених пунктах Прикарпаття залишається актуальним. Також бійцям новоствореної МПК було вручено комплекти бойового одягу, придбаного за сприяння начальника Управління ДСНС в області Володимира Чернецького.

У свою чергу голова Долинської РДА Юрій Мазур підкреслив, що завдяки спільним зусиллям за підтримки У ДСНС в області місцевій виконавчій владі, громаді села, депутатському корпусу, які дуже добре усвідомлювали потрібність та важливість такої команди, вдалося вирішити питання пожежної безпеки найвіддаленіших сіл Долинського району, і місцева команда обслуговуватиме села Вишків та Сенечів, де проживають понад шість тисяч людей. Тож тепер у випадку пожежі вони можуть розраховувати на швидку допомогу місцевої пожежної команди, а не чекати приїзду рятувальників з районного центру, який розташований за п’ятдесят кілометрів.

Представник духовенства освятив приміщення пожежного депо, де нестиме службу особовий склад, та пожежний автомобіль. Він побажав рятувальникам Божого благословення в їх благородній справі на варті безпеки людей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: