fbpx

В Тлумачі відкрили Центр допомоги учасникам АТО

Суспільство 15:47, 12.05, 2016

У середу, 11 травня, в залі засідань управління соціального захисту населення райдержадміністрації відбулось перше засідання Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, створеного при районній державній адміністрації у квітні цього року.

Провели засідання тимчасовий керівник Центру, учасник антитерористичної операції Петро Білокучмяк та начальник управління соціального захисту населення РДА Марія Соловій. Участь у засіданні взяли члени Центру та представники структурних підрозділів райдержадміністрації, інших державних установ, відповідальних за сприяння Центру допомоги учасникам антитерористичної операції у здійсненні його функцій, повідомляється на сайті Тлумацької РДА.

Працюватиме Центр в приміщенні управління соціального захисту РДА задля вирішення питань допомоги дітям та сім’ям учасників АТО, покращення їхніх житлових умов, лікування поранених бійців, реабілітації учасників АТО і членів їхніх сімей, виділення земельних ділянок для цієї категорії осіб, надання психологічної допомоги учасникам АТО та ін.

Цього разу, окрім організаційних питань, йшлося і про створення єдиного реєстру учасників антитерористичної операції з Тлумацького району, їхнього працевлаштування, встановлення демобілізованим бійцям статусу учасника  бойових дій.

 

Довідково

За інформацією управління соціального захисту населення РДА, загальна кількість учасників антитерористичної операції з Тлумацького району становить 195 чоловік, 48 чоловік наразі демобілізувалися, статус учасника бойових дій отримали 95 осіб. 115 учасників АТО перебувають в черзі на отримання земельної ділянки (інформація місцевих рад району), отримали земельні ділянки 59 сімей. Троє учасників АТО перебувають в черзі на отримання житла, двом сім’ям придбано житло, ще трьом сім’ям надано допомогу на ремонт житла. 22 учасники АТО перебувають на обліку в районному центрі зайнятості, працевлаштовані 10 осіб. Матеріальну грошову допомогу на місцевому рівні отримали 177 сімей захисників України. На обліку для проходження санаторно-курортного лікування перебувають 10 чоловік, 4 уже пройшли таке лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: