fbpx

В Тлумацькому районі закладають плантації садової чорниці

Економіка 20:10, 28.04, 2016

На 40 га землі кількох сіл Тлумацького району висадять саджанці афин. Посадковий матеріал надасть аграрна компанія з Румунії.

Про те, що наприкінці 2015 року в районі взялися за розвиток ягідництва, в інтерв'ю газеті "Галичина" розповів голова Тлумацької райдержадміністрації Володимир Габурак. 

"Це доволі перспективний напрям виробництва, бо його продукція має високий експортний потенціал і не потребує великих площ. Плануємо закласти плантації садової чорниці, посадковий матеріал для яких надасть аграрна компанія з Румунії", – повідомив Габурак.

Домовленості про реалізацію цього проекту з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован районна влада досягла під час особистої зустрічі, коли та нещодавно відвідувала Верховинщину.

На сьогодні, за словами очільника району, вже визначили кілька земельних ділянок на території п'яти тлумацьких сіл, сукупною площею понад 40 га, і вже завозять туди необхідне обладнання для вирощування культури.  

"Невдовзі по афини можна буде приїжджати й до нас", – пишається  Володимир Габурак. 

Тлумацький район загалом має обнадійливі перспективи розвитку не тільки аграрного бізнесу, але й туристичного, вважає голова РДА. 

"Якщо вдасться активізувати потужний туристичний потенціал Тлумаччини, в основі якого  Дністровський каньйон з його можливістю розвитку різних видів річкового відпочинку, то можемо говорити про гарне майбутнє району",  зазначив він. 

КУРС писав, що вчора корабель "Юрій" відкрив сезон мандрівок по Дністру. ФОТО, ВІДЕО.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: