fbpx

В ТОП-10 кращих фото конкурсу "Вікі любить Землю-2016" – робота прикарпатця Тараса Дутки

Культура 18:16, 07.10, 2016

Робота фотографа з Тисмениці, голови фотоклубу "Колумб" Тараса Дутки увійшла до десятки кращих знімків вітчизняного фотоконкурсу і змагатиметься в міжнародному.

Оголошено переможців у номінації "Найкраще фото" у конкурсі знімків пам'яток природно-заповідного фонду від Wikimedia. Десять світлин отримали найвищі оцінки журі та їх вже передано для участі у міжнародному змаганні.

Тарас Дутка переміг з роботою "Покинута обсерваторія". Карпатський біосферний заповідник, на якій зафіксував зимовий Піп Іван. 

Нагадаємо, що "Вікі любить Землю" спрямований на створення повної інформаційної бази про природно-заповідний спадок України та світу. Він має на меті зібрати ілюстрації та статті у Вікіпедії для кожного природоохоронного об’єкту у світі.

Цього року фотоконкурс відбувся у 26 країнах. Результатом співпраці організаційного комітету Вікі любить Землю та ЮНЕСКО також став фотоконкурс "Вікі любить Землю: біосферні заповідники", що відбувся місяцем пізніше. Яке саме місце в десятці посіли ці фото, буде оголошено у листопаді на церемонії нагородження переможців теперішнього конкурсу у Києві.

Нагадаємо, раніше за фото зимового Попа Івана відомий прикарпатський фотограф, мешканець Тисмениці Тарас Дутка отримав золоту медаль Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: