fbpx

В Угорниках священики разом місцевими мешканцями облаштували парафіяльний сад. ВІДЕО

Суспільство 22:01, 12.04, 2017

До 150-ліття від дня народження останнього греко-католицького єпископа Станіславова Григорія Хомишина, який за віру і церкву був замучений до смерті у концтаборах, в Угорниках Тисменицького району священики з парафіянами висадили дерева.

Парафіяльний сад з плодовими деревами назвали на честь блаженного єпископа. Щоправда, не забули і про Героїв Небесної сотні, тому назвали частину алеї і в честь захисників.

Для того, аби плодові дерева родили, церковні екологи радять висаджувати їх у час Великого посту. Самі ж кажуть, що нині посадили 60 саджанців, серед яких сливи та яблука. Ще 40 вишень, черешень і грушок будуть вкореняти пізніше.

До речі, в Івано-Франківській області налічується 10 подібних парафіяльних садів під патронатом УГКЦ.

"Є традиція посадки парафіяльних садів. Вони садяться по всій Україні. Через національні природні парки було виділено вісім тисяч саджанців. Це передусім декоративні дерева, які були висаджені не лише на прицерковних територіях, але й біля шкіл, дитячих садків, у громадських місцях", – розповів керівник бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета.

У парафіяльному саду в Угорниках священики планують поставити ще лавочки та гойдалки, щоб кожен зміг насолодитися красою дерев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: