fbpx

В Україні готується масштабна реформа армії

Політика 20:17, 07.06, 2016

В армії готуються реформи: планується, що українські Збройні сили продовжать інтеграцію в НАТО і не будуть залежати від Росії.

Так, Україна вже до кінця 2018 року повністю відмовиться від покупки і використання комплектуючих для військової техніки, вироблених в Росії, повідомляє Дзеркало тижня

Ця мета передбачена в Стратегічному оборонному бюлетені, підписаному президентом України Петром Порошенком 6 червня.

У бюлетені сказано, що перед державою ставиться "оперативна мета – досягти повної незалежності виробництва від поставок обладнання, комплектуючих та матеріалів з Російської Федерації".

Також до кінця 2016 року планується прийняти закон про військову поліцію, яка візьме на себе функції військової служби правопорядку в збройних силах України з правом здійснювати досудове розслідування злочинів, скоєних військовослужбовцями, і права ведення оперативно-розшукової діяльності. У бюлетені сказано, що кінця 2020 року планується створення "нових окремих родів військ – сил спеціальних операцій і високомобільних десантних військ".

До цього ж терміну на Україні мають намір відродити військово-морський флот держави, "до рівня, достатнього для забезпечення оборони морського узбережжя Чорного і Азовського морів, забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, а також забезпечення участі в міжнародних (спільних) операціях під керівництвом НАТО і ЄС".

Як повідомляє прес-служба Порошенка, Стратегічний оборонний бюлетень України є документом оборонного планування, розроблений за результатами оборонного огляду з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року.

“Бюлетень спрямований на забезпечення практичної реалізації положень Воєнної доктрини України та Концепції розвитку сектора безпеки і оборони України, визначає стратегічні та оперативні цілі оборонної реформи та очікувані результати їх досягнення з урахуванням актуальних військово-політичних загроз і викликів. Визначає шляхи досягнення цілей оборонної реформи, в зокрема щодо збільшення можливостей сил оборони, активну участь в реалізації Спільної політики безпеки і оборони Європейського Союзу і активну співпрацю з НАТО в досягненні критеріїв, необхідних для набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору”, – сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: