fbpx

В Україні лося можуть занести до Червоної книги

Суспільство 13:27, 21.05, 2017

Популяцію лося можуть занести до Червоної книги України за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів.

Про це повідомив заступник міністра Василь Полуйко, інформує НВ.

Полуйко наголосив, що це рішення потребує професійного обговорення із залученням науковців та екологів, які займаються даною тематикою.

"Щоб зняти напругу у суперечках щодо стану популяції лосів в Україні, ми виступаємо за проведення наукових досліджень за участю авторитетних українських науковців, аби отримати об’єктивні дані щодо стану популяції", – сказав Полуйко.

Він також заявив, що фінансування наукових досліджень можливе за рахунок коштів Програми фінансування природоохоронних заходів.

Зазначається також, що, враховуючи чисельні звернення науковців та екологів, Міністерство передало офіційного листа до Національної комісії із питань Червоної книги України щодо можливості занесення цих тварин до червонокнижних видів.

За різними даними, чисельність популяції лосів в Україні становить близько 2-6 тис. голів. Водночас науковці наголошують, що на початку 1990-х лось зустрічався в усіх областях України, окрім Криму, а наразі – здебільшого лише в лісовій зоні.

Як повідомлялося, у лютому міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак підписав наказ про введення мораторію на 25 років на полювання на лосів.

Нагадаємо, що в 2015 році в Україні збільшили штрафи за браконьєрство. Зокрема, штраф за вбитого лося становить 75 тис. грн (раніше – 50 тис. грн), оленя – 50 тис. грн, дикого кабана – 33 тис. грн, бобра – 8 тис. грн, зайця – 7 тис. грн, вовка – 2 тис. грн, лебедя – 3 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: