fbpx

В Україні оголосили набір до кіберполіції

Суспільство 23:03, 15.10, 2015

Основними завданнями кіберполіції стануть захист персональної інформації громадян та боротьба з кіберзлочинами. До технічного оснащення нового департаменту можуть долучитися західні країни.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у четвер, 15 жовтня, представили новостворений департамент кіберполіції. Вони також оголосили про набір до лав нового підрозділу.

Завданнями нової кіберполіції стануть, зокрема, захист громадян від отримання злочинцями їхньої персональної інформації, боротьба з терористичними кіберзлочинами та захист прав інтелектуальної власності, заявив глава українського уряду, йдеться у повідомленні на сайті Кабміну.

До кіберполіції, яка стала територіальним міжрегіональним підрозділом Національної поліції, планують набрати близько 400 співробітників, серед яких – 187 інспекторів і 39 спеціальних агентів інформаційних технологій, йдеться у повідомленні на сайті МВС.

Також зазначається, що до технічного оснащення нового департаменту можуть долучитися західні країни-партнери. Крім того, МВС отримало право самостійно визначати заробітну платню кіберагентів, пише DW.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: