fbpx

В Україні створять Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник

Суспільство 14:16, 26.04, 2016

В Іванківському та Поліському районах Київської області в межах зони відчуження і безумовного відселення забрудненої внаслідок Чорнобильської катастрофи території буде створено Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник площею 227 тис. гектарів.

Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко, повідомляє Громадське.

Указ набуде чинності з дня вступу в силу закону, що регулює питання про відведення земельних ділянок зон відчуження і відселення, природоохоронного режиму територій та об'єктів природно-заповідного фонду, які створюються на території таких зон, а також про скасування вимоги про утворення біосферних заповідників виключно на базі природних заповідників і національних природних парків.

Згідно з указом, Кабмін зобов'язується в шестимісячний термін встановити положення про заповідник, а в дворічний термін вирішити питання про надання йому в користування 226 964,7 га земель, розробити проект землеустрою, затвердити проект організації території заповідника. Кабмін також зобов'язаний при розробці законопроектів про держбюджет передбачати необхідні для функціонування заповідника кошти.

Указ також передбачає підтримку пропозиції Кабміну про створення адміністрації Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в сфері управління Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Раніше повідомлялося, що міжнародні донори виділять Україні 87.5 млн євро на реалізацію чорнобильських проектів. Крім того, речник Держдепу повідомив, що США виділять 10 млн дол. на екологічну безпеку в Чорнобильській зоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: