fbpx

Успішні студенти отримуватимуть іменну стипендію на честь Героя Небесної Сотні франківця Романа Гурика

Суспільство 12:50, 20.02, 2017

Президент Петро Порошенко разом з Прем’єр-Міністром Володимиром Гройсманом, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, Генеральним прокурором Юрієм Луценком та урядовцями провели зустріч з родинами Героїв Небесної Сотні.

Глава держави доручив Уряду забезпечити встановлення державних іменних стипендій на честь Героїв Небесної Сотні, інформує прес-служба президента.

Під час зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні Президент зазначив, що загиблі активісти захищали життя всього народу та його цивілізаційне європейське майбутнє, а також право українського народу самому визначати свою долю. Він наголосив, що мільйони людей, які вийшли на Майдан в листопаді 2013 року, вимагали права жити по-людськи, по-європейськи, але були зустрінуті кулями.

"Ми й сьогодні відчуваємо, незважаючи на те, що пройшло три роки, нестерпний біль через втрату близьких та рідних, друзів і побратимів, через втрату співвітчизників і героїв. Вони зараз з нам в наших помислах і серцях", – сказав Петро Порошенко.

Президент назвав дуже важливим, щоб пам'ять Героїв Небесної Сотні назавжди лишалася в серцях українців, і повідомив, що кілька днів тому була започаткована процедура розробки проекту Меморіалу Пам’яті Героїв Небесної Сотні.

"Просив би Прем’єр-Міністра і наш Уряд підтримати ініціативу щодо встановлення державних іменних стипендій на честь Героїв Небесної Сотні найкращим студентам, молодим науковцям та учням", – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що стипендії мають носити імена п’ятьох наймолодших за віком загиблих учасників Революції Гідності – Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Юрія Поправки, Романа Гурика і Дмитра Максимова.

"Вважаю доречним встановлення таких стипендій в учбових закладах, де вони мріяли навчатися", – додав Петро Порошенко.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Президент України також зазначив, що "для того, щоб побудувати країну, про яку мріяли Герої Небесної Сотні, необхідні внутрішній мир і тверда підтримка світу у боротьбі із зовнішньою агресією".

Зустріч відбулася на території Михайлівського собору. Після зустрічі Президент разом із родинами Героїв Небесної Сотні візьме участь в панахиді за загиблими героями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: