fbpx

В Україні запустили мобільний сервіс для оплати пального на АЗС

Економіка 12:57, 22.04, 2015

Новацію реалізує Яндекс у партнерстві з ПриватБанком та MasterCard.

З допомогою мобільного сервісу водії зможуть знайти АЗС неподалік і заплатити за бензин просто зі смартфону, повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі ПриватБанку. Заправки з'явилися тільки в Україні, в інших країнах такого мобільного додатку у компанії Яндекс немає. 

Щоби скоритатися сервісом, реба прив'язати до нього карту будь-якого зареєстрованого в Україні банку. Додаток працює так: користувач вибирає АЗС, номер колонки і тип пального, а потім вказує суму – не менше 50 грн, або об'єм – не менше 5 л. Після завершення оплати пістолет пального на вибраній колонці розблоковується і можна заправлятися. 

В додатку вже доступні 1200 АЗС, в основному великих мереж. Сервіс доступний для платформ iOS та Android – українською та російською мовами. 

Як пояснив керівник сервісу "Яндекс.Заправки" Ілля Лейрих, для автомобілістів додаток є безкоштовним, а розрахунки за пальне не обтяжуються додатковими комісіями. Додаток монетизується за рахунок комісії, яка справляється із заправки і порівняна зі стандартним розміром комісії за еквайринг платежу з банківської картки. При цьому паливна компанія не отримує ніяких персональних даних автовласника. 

У випадку крадіжки смартфону користувачу слід додзвонитися до кол-центру банку, пройти авторизацію і вручну "відв'язати" картку від додатку. В майбутньому наступні версії додатку будуть захищені пін-кодом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: