fbpx

В уряді розповіли, як буде розраховуватися підвищення пенсій

Суспільство 20:45, 15.04, 2017

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати надходження до Пенсійного фонду зросли на 37%, що дозволить провести осучаснення пенсій.

За його словами, рівень підвищення пенсійних виплат буде розраховуватися за формулою, яка враховує страховий стаж та розмір внесків, передає УНІАН.

"Починаючи з 2000 року, всі внески персоніфіковані – можна подивитися і порівняти свій внесок із середньою заробітною платою за той місяць, у якому сплачено внесок, і розрахувати відповідний коефіцієнт", – пояснив він.

Що стосується періоду до 2000 року, за словами міністра, для цієї групи пенсіонерів також є методика.

"Ключовим елементом цієї формули є показник середньої заробітної плати, який з 2012 року не переглядався. Уявіть, в цьому році у пенсіонера, який йде на пенсію, цей показник 3,7 тис. грн, в минулому році – 3,2 тис. грн, а у пенсіонера до 2012 року – 1,197 тис. грн", – зазначив він.

Рева підкреслив, що саме для врегулювання цього величезного розриву в рівні пенсій і проводиться осучаснення пенсій.

"Той, хто сьогодні йде на пенсію, мало того, що отримує високу пенсію, але ще й може працювати, більш-менш в силу і здоров’я. В результаті люди, які досягли так званого віку "немічності" і відчувають великі потреби в лікуванні та купівлі ліків, опиняються в гіршому стані, ніж ті, які йдуть на пенсію зараз", – зазначив міністр.

При цьому він зазначив, що уряд не піде на підвищення дотацій Пенсійного фонду, які на сьогодні вже досягли 141 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: