fbpx

В Яремче жінки мітингують проти мобілізації

Політика 10:35, 21.07, 2014

В прикарпатському Яремче близько 50 місцевих жінок з 9-ї ранку мітингують проти мобілізації місцевих чоловіків до війська.

Як повідомила кореспонденту КУРСу місцева жителька Галина Жигалюк, матері та дружини просили у військкоматі надати документи, які би підтверджували призов яремчанців та створення нових батальйонів. За словами пані Галини, таких документів жінкам не надали. Тоді ж прикарпатські матері зажадали гарантій, що чоловіків не залучатимуть до військової служби, поки не буде оголошена загальна мобілізація. Цих гарантій жінкам ніхто не надав.

Наразі активістки вирішили скласти колективне звернення до голови Івано-Франківської ОДА Андрія Троценка та керівника обласної прокуратури Ігоря Настасяка.

За інформацією Галини Жигалюк, протягом останніх днів 170 чоловіків з Яремче отримали повістки.

Згідно з численними повідомленнями користувачів Фейсбук, в Івано-Франківській області видано 17 тисяч повісток. Зокрема, у с. Микуличин Яремчанської міськради, згідно з оприлюдненою інформацією, 200 чоловіків отримали повістки, у с. Маркова Богородчанського району – 800 повісток, с. Солотвин Богородчанського району – 300 повісток.

Як повідомляв КУРС раніше, вчора жителі села Студінки Калуського району зібралися на стихійний протест і відмовлялися відпускати чоловікав на Донбас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: