fbpx

Валерій Старченко знову очолив обласну організацію Товариства Червоного Хреста

Суспільство 17:44, 01.10, 2015

30 вересня відбулася ХХIV звітно-виборна конференція Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Учасники заходу обговорили роботу обласного Червоного Хреста та Ревізійної комісії ОО ТЧХУ за період з 16 вересня 2010 року по 30 вересня поточного року, а також питання  формування керівних органів обласної організації ТЧХУ, йдеться на сайті Івано-Франківської ОДА.
 
В обласній організації Товариства Червоного Хреста нараховується 258 270 осіб. В середньому одна первинна організація об’єднує 217 членів Товариства. На сьогодні в Івано-Франківській області таких первинних організацій 1305.
 

У своєму виступі щодо підсумків за звітній період голова Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валерій Старченко відзначив не тільки досягнення організації, здобутки та певні успіхи в роботі, а й розповів про слабкі місця та недоліки. Звернув увагу присутніх і на те, що свою роботу обласне Товариство у звітному періоді будувало з орієнтацією на людину, зокрема забезпечення соціальної захищеності тих, хто її найбільше потребує, об’єднання в цій благородній справі зусиль як держаних, так і громадських організацій, а також благодійних фондів. На цей час така допомога є необхідною внутрішньо переміщеним особам зі Сходу та Криму, дітям, пораненим та членам родини осіб, які пропали безвісти або загинули в Луганській і Донецькій областях.

Позитивно роботу обласного Червоного Хреста відзначив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Мирон Матейко. За його словами, результативною є міжнародна діяльність з німецьким Червоним Хрестом, шведською неурядовою організацією, французькою молодіжною організацією м. Лілль та Сполученими Штатами Америки.

У звітно-виборній конференції Івано-Франківської обласної організації взяв участь і президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко. Зазначимо, що напередодні він зустрівся з головою ОДА Олегом Гончаруком і попросив сприяння у виділенні земельної ділянки для спорудження на території області складського приміщення. За словами керівника ТЧХУ, потік допомоги особливо збільшився за останні два роки, коли з’явилися переселенці, учасники АТО, які потребують різної підтримки. Тому складське приміщення для зберігання необхідних на випадок виникнення надзвичайних ситуацій речей могло б стати корисним не лише для прикарпатців, а й областей західного регіону України.

На завершення конференції відбулися вибори голови Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, під час яких одноголосно знову обраний Валерій Старченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: