fbpx

Важлива думка кожного: в Івано-Франківську з’явилася відкрита платформа для голосування

Суспільство 20:25, 12.04, 2017

Проект, який розпочав роботу уже з 12 квітня, – сайт "Голос громади". Голосувати на сайті зможуть усі мешканці, тому він має стати своєрідною платформою для висловлення громадської думки.

Сайт створено у рамках спільного проекту ПРООН та Європейського союзу "Доступний Івано-Франківськ". Сайт створений передусім для того, щоб люди з обмеженими можливостями змогли висловити свою думку про важливі події в житті міста, інформує прес-служба МВК.  

Першим голосуванням, яке запустили у тестовому режимі, стало визначення осіб для місцевої "Алеї слави" на вулиці Шевченка. Воно триватиме до кінця червня. А надалі пропонуватимуть найактуальніші теми для голосування.

"Ми запускаємо сайт, на якому мешканці міста зможуть висловити свою думку щодо тих чи інших подій, що відбуваються у місті. Це дозволить краще розуміти, чи у правильному напрямку ми рухаємося та чи підтримують франківці те, що ми робимо. Перше таке голосування допоможе нам визначити, кого мешканці міста хочуть бачити на "Алеї відомих франківців", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

За словами заступника міського голови Богдана Білика, у місті вже був досвід впровадження схожих проектів. Проте зараз вперше зможуть голосувати й люди з вадами зору, адже закупили три комп’ютери з навушниками, які вже встановлено в Будинку сліпих. Тепер інваліди зору зможуть не лише голосувати, а й читати будь-яку сторінку в інтернеті за допомогою звукового сигналу. Голос у навушниках їм підказуватиме, куди рухати мишкою. При наведенні на текс у навушниках лунатиме начитка.

Новий сайт доступний за таким посиланням: http://golos.mvk.if.ua/golos/133

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: