fbpx

Вбивство у франківському підвалі сталося через 400 євро, які безхатьки знайшли на смітнику

Суспільство 15:57, 12.01, 2017

Правоохоронці оголосили підозру франківцю, який до смерті побив 38-річного чоловіка. Тіло убитого 4 січня у підвалі будинку по вулиці Хоткевича знайшли комунальники.

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи, які провели огляд місця події із залученням службово-розшукового собаки та виявили на тілі ознаки насильницької смерті. Правоохоронці розпочали пошуки, спрямовані на встановлення особи, підозрюваної у вбивстві.

Як з’ясували в ході слідства, загиблим виявився чоловік без постійного місця проживання, за місцем реєстрації жителя Київщини. Мотивом злочину, як наразі встановило слідство, було те, що особи без постійного місця проживання знайшли на смітнику коробку, в якій знаходилося 400 Євро. Частину грошей компанія із трьох осіб витратила, а друга частина відкладених ними грошей зникла. В цьому вони запідозрили потерпілого, якого за це один із них побив. Після чого відтягнули побитого, але живого чоловіка подалі та продовжували у тому ж підвалі випивати. Наступного дня той помер, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками вчиненого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

За висновком проведеної судово-медичної експертизи встановлено, що смерть наступила в результаті набряку та стиснення головного мозку, крововиливу під оболонку головного мозку, закритої черепно-мозкової травми.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу підозрюваного у вказаному злочині. Ним виявився 36-річний мешканець Івано-Франківська, раніше судимий за вчинення злочинів, передбачених ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ст. 185 (крадіжка) та ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Наразі йому оголошено підозру за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілому, та арештовано. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: