fbpx

Вчителька, яка побила 15-річну школярку на Франківщині, обійшлася доганою

Суспільство 14:07, 29.03, 2016

Відділ освіти Галицької РДА оголосив результати службового розслідування інциденту, який трапився 21 березня у Задністрянську: після баскетбольного турніру вчителька фізкультури побила 15-річну школярку.

Як повідомляв КУРС, вчителька била 15-річну Ольгу Дем'яній головою об трубу, колінами, тягала за волосся.

Проте вчительку не звільнили – все обійшлося доганою, пише Репортер.

Виявилось, педагог Уляна Комарницька не набагато старша за потерпілу – їй 19 років. Комарницька родом з Бурштина і вже рік працює вчителем фізкультури у школі села Насташине. 25 березня вчителька таки вибачилась перед Олею Дем’яній.

Батьки дівчинки вже написали заяву у поліцію, але її довелося забрати.

"Бабуся цієї вчительки зателефонувала і дуже просила забрати заяву. Вона сказала, що Уляна – сирота, просила не псувати їй життя, – каже Петро Дем’яній. – Ми забрали заяву з поліції. Але робимо це тільки через бабусю, бо вона дуже просила. Якби у моєї дитини був струс мозку чи щось серйозне, ми б не пробачили. А так досить того, що вчительку звільнили, бо їй не місце у школі".

Натомість Іван Матейко, начальник відділу освіти Галицької РДА, сказав, що Комарницьку не звільнили та навіть не збираються.

"Батьки дівчинки забрали заяву з поліції, претензій до вчителя вони не мають, – каже Матейко. – Вчитель і дитина дійшли згоди. Відділ освіти провів службове розслідування, була видана догана. Ніякої заяви на звільнення Комарницька не писала, це домисли. Вона працюватиме вчителем надалі. На цьому можна поставити крапку".

Додамо, що догана застосовується до працівника за порушення трудової дисципліни, тобто правил поведінки, яких необхідно дотримуватися під час виконання трудових обов’язків. За статтею 149 КЗпП, за кожне порушення трудової дисципліни може бути застосоване лише одне дисциплінарне стягнення. Тобто не можна оголосити працівникові догану і тут же його звільнити.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: