fbpx

Ветслужба перевірить, чи фірма "Оскар" отруює поля в Отинії. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:37, 18.05, 2017

Сьогодні мешканці Отинії та представники управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в області відібрали проби води у місцевих озерах: жителі кажуть, що вода отруєна хімікатами, якими місцева фірма "Оскар" обробляє поля.

Представники Держпродспоживслужби відібрали проби води в отинійських озерах. Також взяли для лабораторних аналізів знайдену біля берегів мертву рибу, а в рибалок, які не припиняють рибалити на озерах, попросили живу.

Місцевих рибалок не лякає скандал із забрудненням води, кажуть, що ловлять рибу тут роками. 

Місцеві мешканці розповідають, що відколи на їхніх угіддях господарює компанія "Оскар", гине не тільки риба в озерах – на полях збирають мертвих лелек, а в когось загинули бджоли. Так, місцева пенсіонерка Марія, яка має 11 вуликів, каже, що цієї весни чимало бджіл загинули, і жінка впевнена, що це через хімікати, адже раніше такого не було.

Ба більше, люди нарікають на погіршення здоров'я, різке зростання захворюваності, особливо серед дітей. 

Як уже писав КУРС, підприємство "Оскар" орендує в Отинії та довкола понад 500 га землі, вирощують ріпак та зернові культури. Представники фірми "Оскар" запевняють, що дотримуються усіх норм при використанні хімікатів. Переконують, що поля скроплюють безпечним препаратом "Біскайя".

1

Препарат "Біскайя" сертифікований, безпечний та дозволений в Україні, однак поля ним можна обробляти тільки вночі чи при похмурій безвітряній погоді вдень, при температурі не вище 20 градусів. 

Жителі Отинії кажуть, що у випадку, якщо з’ясується, що орендарі порушують норми обробітку землі, обіцяють звертатися до поліції та прокуратури.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: