fbpx

Відповідальність за незаконний видобуток шутрів хочуть перекласти на сільських голів. ВІДЕО

Суспільство 13:11, 22.11, 2016

Відповідальність за незаконний видобуток піщано-гравійної суміші область намагається штучно перекласти на голів сіл та селищ, на території яких проводились такі роботи.

Про це сільських та селищних голів застерігає очільниця фракції "ВОЛЯ" в облраді Ольга Галабала
Як відомо, з 45 об’єктів, на яких здійснювалися руслорегулювальні роботи, на 28 вони проводились незаконно, адже такі роботи на цій категорії річок забороняє Водний кодекс. Сьогодні за цими фактами порушені кримінальні справи. 
Фактично обласна рада зняла з себе відповідальність за це, скасувавши Положення про руслоочисині і руслорегулювальні роботи від 2011 року. Загрозлива ситуація виникла для сільських голів, адже всю відповідальність за це намагаються перекласти на них.

"Виходить, що зараз, в результаті таких рішень і шкоди, яка була нанесена, всі з себе знімають відповідальність і перекладають її на сільських голів, в облводгоспі кажуть, що це сільські голови укладали договори з підрядниками, а вони змушені були їх укладати, бо так передбачалось Положенням", – зазначила Галабала.

Хоча насправді відповідальність повинно нести Управління водних ресурсів, адже воно дає дозвіл на такі роботи, здійснює відбір підрядника та нагляд за роботами, сільські та селищні голови на це ніякого впливу не мають. 
"ВОЛЯ" інформує: щоб себе захистити, сільські та селищні голови повинні розірвати договори з підприємцями.

"Зараз ми намагаємся про таку небезпеку повідомити сільських голів та надсилаємо їм інформаційні листи, адже саме вони зараз зобов’язані вирішити цю проблему,  пояснила Ольга Галабала. – Сільські голови повинні вжити заходів, щоб себе юридично захистити, розірвати ці договори та не нести відповідальність за діяння облводгоспу".

Нагадаємо, вже два тижні комісія обласної ради з інспектування об’єктів руслоочисних і руслорегулювальних робіт оглядає річки області. Члени комісії, які обирались невідомим чином, уникають журналістів та активістів та не дозволяють їм долучитись до інспектування. Саме ця комісія мала б дати оцінку об’єктам – чи справді там очистили русло ріки, чи просто вкрали піщано-гравійну суміш  та нарахувати збитки за завдану шкоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: