fbpx

Відтягнув тіло на город і прикрив травою, – поліція затримала винного у вибуху гранати на Тисмениччині

Суспільство 18:08, 17.07, 2017

Граната вибухнула в будинку, коли двоє товаришів розпивали алкоголь. Осколками на місці вбило гостя.

КУРС писав, що на Тисмениччині від спрацювання вибухового пристрою в будинку загинув чоловік.

Вчора, 16 липня, в обідню пору доби в чергову частину Тисменицького відділу поліції надійшло повідомлення від сільського голови села Верхній Угринів Тисменицького району про те, що в населеному пункті в одному із житлових будинків пролунав вибух, інформує сектор комунікації ГУ Національної
поліції в Івано-Франківській області.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група для з'ясування всіх обставин. В ході першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що напередодні до 46-річного місцевого жителя прийшов на гостину 47-річний односельчанин. Під час розпиття спиртних напоїв господар будинку дістав предмет, схожий на вибуховий пристрій-ручну гранату Ф-1, та почав демонструвати потерпілому. Під час цього відбувся вибух, в результаті чого гість отримав осколкові поранення, від яких помер на місці події.

Перебуваючи в шоковому стані, власник будинку відтягнув тіло загиблого на городню ділянку та прикрив тіло травою, після чого сам повідомив сільського голову про трагедію.

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Крім того, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 115 (нещасний випадок). Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: