fbpx

Віктор Шевченко: "Фінансування освіти за залишковим принципом – це шлях в нікуди!"

Суспільство 17:21, 28.02, 2017

Ні для кого не секрет, що фінансування стратегічного напрямку розвитку держави – освіти сьогодні здійснюється за залишковим принципом, а мало б бути одним з пріоритетних. На цьому наголошує народний депутат України Віктор Шевченко, адже що більше вивчає проблематику свого виборчого округу, то більше вбачає необхідність у лобіюванні інтересів освітян.

"Фінансування освіти за залишковим принципом – це шлях в нікуди. Ми повинні сьогодні вкладати в розвиток дітей, забезпечувати їх новітніми освітніми засобами, а у сільських школах не всюди є книги у достатній кількості, вже не говорячи про самі умови, в яких вчаться дітлахи. Десь дах тече, десь парти ще з часів Радянського Союзу, їдальні потребують ремонту, пічне опалення в школах потребує заміни, відсутні теплі туалети… Що більше відвідую навчальні заклади, то більше переконуюсь, що необхідно максимально сил зосередити на допомозі освітянській галузі", – наголошує Віктор Шевченко.

Помічники народного депутата України у Рогатинському районі Роман Дашавець і Іван Сидоренко постійно і системно працюють, вивчають проблеми мешканців Рогатинського району, систематизують побачене та по можливості сприяють їх вирішенню. Важливим напрямком роботи є покращення благоустрою шкіл, садочків, створення умов для розвитку підростаючого покоління. 

"Роботи у нас дуже багато. Активно діє громадська приймальня Віктора Шевченка у Рогатині, де ми розглядаємо звернення мешканців, реагуємо на них. Допомагаємо в першу чергу тим, кому це найбільш необхідно. Особливо реагуємо на звернення, які стосуються створення необхідних умов для навчання і всебічного розвитку дітей", – розповідає Роман Дашавець.

Нещодавно депутати-укропівці побували на урочистому концерті з нагоди 45-річчя садочка № 2 "Дзвіночок" в Рогатині, а в подарунок привезли спортивний інвентар для дошкільнят. Директор садочка Марія Малецька подарункам тішиться, адже відтепер є можливість ввести в навчання ігрові елементи, а самі заняття стануть для дітлахів цікавішими та рухливішими.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: