fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Віктор Шевченко: Перш ніж брати кредити, уряд має створити умови для того, щоб в економіку інвестували підприємці

Віктор Шевченко: Перш ніж брати кредити, уряд має створити умови для того, щоб в економіку інвестували підприємці

Політика 14:37, 22.09, 2016

Проект Державного бюджету на наступний рік містить певні дисбаланси, які слід усунути в процесі доопрацювання.

Про це 22 вересня в ефірі парламентського телеканалу "Рада" заявив народний депутат України Віктор Шевченко, обраний від партії УКРОП у 85-му окрузі на Івано-Франківщині.

"У бюджеті є дисбаланс. Наша депутатська група УКРОП надаватиме пропозиції для його усунення. Особливо уважно поставимося до статей щодо соціального забезпечення, фінансування освіти та охорони здоров’я. Сподіваюся, бюджет буде затверджений вчасно", – наголосив Віктор Шевченко.

Народний депутат нагадав, що в бюджеті закладені, зокрема, великі розриви в зарплатах окремих категорій громадян: мінімальна зарплатня зросте приблизно на 10%, а зарплатня суддів – на 80%.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки необхідними є для України кредити, зокрема Міжнародного валютного фонду, Віктор Шевченко наголосив: "Кредити необхідні, але перш за все слід створити умови для малого та середнього бізнесу, тоді люди самі інвестуватимуть в економіку. Наразі люди, навіть маючи кошти, побоюються вкладати їх".

Нардеп також прокоментував питання податкової реформи, яка перманентно проводиться в Україні, але так і не доведена до кінця. Віктор Шевченко переконаний, що податкові зміни потрібні, але вони мають вноситися поступово і надовго. "Зараз зміни податкових правил – це для підприємців біг по мінному полю. Зміни відбуваються щороку та часто набувають чинності наступного дня після внесення. В таких умовах підприємцям дуже складно орієнтуватися, адже вони повинні планувати свою діяльність якщо не на роки, то хоча б на місяці. Це посилює ризики", – наголосив політик.

Віктор Шевченко також закликав уряд обговорювати з підприємцями податкові зміни перед їхнім внесенням. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: