fbpx

Віктор Шевченко пообіцяв допомогти завершити школу у селі Завадка

Суспільство 16:06, 06.06, 2017

На зустрічі із народним депутатом України Віктором Шевченком громада села Завадки Калуського району просила вирішити одну із найболючіших проблем села. 20 років там не можуть завершити будівництво школи. Сільський голова Іван Луговий розповідає: будівля готова на 50%. Є стіни і дах. Та далі діло не пішло: довгобуд просто занепадає.

"В нас в селі стара маленька школа. Діти навчаються у різних корпусах, навіть у Народному домі. А у новій два десятки років не можуть поставити вікна, двері і зробити ремонти. То має бути повноцінний НВК, в якому помістяться чотири сотні школярів та дошкільнят.

В Завадці зараз дуже багато дітей. В садочок майже 50 малюків готові йти вже нині. Але нема куди. Нам з області виділили майже 200 тисяч на проектно-кошторисну документацію. А школа приблизно обійдеться у 40 мільйонів. То ми сподіваємось, що у виділенні такої великої суми нам допоможе народний депутат України Віктор Шевченко. Чули, що за його сприяння виділили три з половиною мільйони на школу у Боднареві. Тому хочемо, аби й у нас справа зрушила з мертвої точки", – каже староста села Завадка Іван Луговий.

Віктор Шевченко каже: проблему знає добре, бо бачив недобудову на власні очі. Тому обіцяє допомогти громаді.

"Там школярі не можуть нормально вчитися. А я впевнений, що дитині для навчання треба дати не тільки гарних вчителів, але й комфортні умови. Бо у деяких школах ще досі туалети на вулиці. Це просто жах. Щодо Завадки, то мені просто шкода тієї будівлі. Ще рік-два – і вона почне сипатись. Я обіцяю посприяти у виділенні коштів. Аби у цьому селі діти отримували повноцінне навчання", – наголосив нардеп.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: