fbpx

Вікторія Сюмар: Військові взяли терористів в оточення, надалі кільце буде звужуватися

Суспільство 15:19, 22.05, 2014

Заступник секретаря РНБО України Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Fb повідомила, що "терористи на Донеччині та Луганщині фактично опинилися в оточенні підрозділів Збройних сил. Напад на блокпост під Волновахою – це спроба прорвати визначене кільце оточення і захопити ще одне місто. Завдання терористів – тероризувати регіон, не дати провести вибори та не допустити стабілізації". Вікторія зазначила, що "кільце оточення буде звужуватися".

Нагадаємо, в ніч з 21 на 22 травня бойовики здійснили спробу прорвати кільце оточення у двох місцях – у районі кордону з Російською Федерацією (Станично-Луганський район Луганської області) та в районі блокпоста поблизу населеного пункту Ольгіно, що за 40 кілометрів на південь від Донецька. Злочинці мали на меті захопити місто Волноваха.

Українські військовослужбовці мужньо прийняли бій. Терористи обстрілювали блокпост зосередженим вогнем з важкого озброєння – гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Попри щільний вогонь з боку терористів, українським бійцям вдалося дати відсіч та втримати блокпост. Незважаючи на спроби терористів вирватися з оточення, кільце довкола них постійно звужується.

Внаслідок бою є загиблі з обох боків та поранені. На місце події було негайно направлено санітарний транспорт для надання невідкладної медичної допомоги пораненим та евакуації їх до військово-медичних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: