fbpx

Вівці, танці, майстер-класи: на Косівщині пройшли фестини у "Дідовій хатчині". ФОТО

Суспільство 20:01, 24.07, 2017

Протягом двох днів у мальовничому селі Яворів для учасників фестивалю проводили майстер- класи, лекції, показували кіно просто неба і пригощали стравами гуцульської кухні.

22-23 липня усі охочі могли спробувати зіткати ліжника, порізьбити по дереву, повправлятися у народних співах, танцях, грі на духових інструментах, гончарстві, іконописі. З вечора і до рання співали пісень, танцювали під народні музики. А ще показували кіно просто неба і пригощали стравами гуцульської кухні, пише "Репортер".

На одному з обійсть високо в горах Олег Луканюк та Дарина Фурманюк заснували мистецьку резиденцію "Дідова хатчина". На місці старої хати звели нову та впродовж майже двох років створюють високо в горах центр гуцульської культури.

Під час фестин жили всі у наметах на обійсті двору. Їжу готували на спільному багатті, їли за великим дерев’яним столом.

Гостей на фестивалі було близько сотні, та усі мали чим зайнятися – можна було просто гуляти горбами, заводити нові знайомства, навчатися чомусь новому чи просто полежати в гамаку.

В ніч з суботи на неділю в імпровізованому кінотеатрі просто неба показали "Тіні забутих предків»"

Окремою атракцією для всіх стали вівці, які живуть в стайні біля "Дідової хатчини". Сфотографуватися з ними прагнув чи не кожен учасник фестивалю. Та у овець – свої плани…

Це вже другі фестини у Яворові. Окрім фестивалю, в "Дідовій хатчині" проводять мистецькі резиденції. Та приїхати можна й просто так. Гостям тут завжди раді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: