fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Військова прокуратура порушила справу щодо перешкоджання діяльності Дерев’янка під час перетину кордону з Польщею

Військова прокуратура порушила справу щодо перешкоджання діяльності Дерев’янка під час перетину кордону з Польщею

Політика 20:00, 29.08, 2017

Військова прокуратура Західного регіону України відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання діяльності народного депутата Юрія Дерев'янка начальником відділу прикордонної служби "Краковець" підполковником Дягелем під час перетину нардепом польсько-українського кордону 4 серпня 2017 року.

Про це повідомили у Військовій прокуратурі Західного регіону України у відповідь на звернення народного депутата, члена Ради партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі" Юрія Дерев'янка.

"Повідомляю, що 19.08.2017 військовою прокуратурою Львівського гарнізону за результатами розгляду Вашого звернення зареєстровано кримінальне провадження №42017140410000184 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 351 КК  України (перешкоджання діяльності народного депутата – ред..)", – йдеться у відповіді тимчасового в. о. військового прокурора регіону Є. Білоусова.

У військовій прокуратурі пообіцяли, що викладені обставини будуть перевірені в ході досудового розслідування.

"Військовою прокуратурою Львівського гарнізону вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення та прийняття рішення у розумні строки", – запевнили у відомстві.

Юрій Дерев'янко вважає, що дії начальника відділу прикордонної служби "Краковець" підполковника Дягеля мають усі ознаки кримінального правопорушення.

"Я попередив його про те, що він здійснює порушення закону, що це кримінальна відповідальність. Натомість він виконував якісь чужі вказівки або діяв за своєю власною ініціативою – це має встановити слідство", – сказав нардеп.

Дерев'янко переконаний, що якщо прикордонник не діє в рамках закону щодо народного депутата, це означає, що щодо інших він тим більше цього не робить.

"Якщо він це сам виконував без вказівок, він має нести покарання. Але якщо він скаже, хто йому готував ці вказівки, кримінальне провадження має стосуватись і тих начальників, які давали ці вказівки", – заявив Дерев'янко.

Разом з тим депутат досить скептично оцінює перспективи розслідування цієї справи.

"Я очікую, що вони замнуть цю справу. Вони формально її порушили, бо не могли не порушити. Їм такі Дягелі потрібні, які сьогодні так працюють", – підсумував Дерев'янко.

Нагадаємо, Дерев'янко звернувся до Генеральної прокуратури та голови Державної прикордонної служби з повідомленням про факт перешкоджання його діяльності як народного депутата 4 серпня 2017 року під час перетину кордону України в пункті пропуску "Краковець". 

На етапі перевірки паспортів ніяких вимог стосовно огляду автомобіля не було, Дерев'янку побажали щасливої дороги і пропустили. Однак на виїзді було раптово оголошено команду "Бар'єр" і до автомобіля, в якому перебував нардеп, застосували спеціальний пристрій для блокування руху.

Дерев'янко повідомив про це начальника відділу прикордонної служби "Краковець" Дягеля Д. А. Дягель особисто підійшов до автомобіля нардепа, оглянув його і відкрив багажник, попри те, що Дерев'янко повідомив йому, що є народним депутатом.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: