fbpx

Директор "Військового ліспромкомбінату" буде судитися за наклепи у Фейсбуці

Суспільство 17:32, 09.03, 2017

Керівництво ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" оскаржуватиме в суді звинувачення у незаконній діяльності та інформацію, розповсюджену у місцевих ЗМІ, про нібито доведення підприємства до банкрутства.

"Ми працюємо над тим, що будемо подавати за ту публікацію в суд. Вже юрист збирає матеріали", – зазначив сьогодні на засіданні івано-франківського Прес-клубу в. о. директора "Військового ліспромкомбінату" Петро Гриник.

За його словами, у соцмережі та одному з сайтів була опублікована стаття Віталія Чорненького під назвою "Керівник військового лісгоспу працює по "старих схемах" і заганяє в борги підприємство…?".

"У статті зазначається, що за період мого перебування на посаді керівника ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" відбувся ріст податкової заборгованості, зупинено погашення заборгованості перед Концерном "Військессетменеджмент", зупинено програму відновлення поглибленої переробки деревини, відновлено практику продажу лісопродукції без проведення відкритих торгів та незаконне укладення договору на будівництво. Також аналогічну статтю було розміщено на інтернет-порталі "Голос-Інфо" з посиланням на Чорненького у Фейсбуці",  зазначив Гриник.

Він також розповів, що на ліспромкомбінат навідувалися люди, які називають себе "громадськими активістами". Чого вони хотіли, незрозуміло, однак, якщо у них є вимоги, Гриник просить сформулювати їх у письмовому вигляді.

Володимир Гуділін, заступник військового прокурора Івано-Франківського гарнізону Західного регіону України, зазначив, що "була проведена робота з розтермінування заборгованості, яка виникла у попередній період; уникнення її нарощення та перспективи погашення". Крім того, прокуратура спільно з ліспромкомбінатом вживають заходи з виявлення незаконних рубок.

"Звичайно, не можна казати, що все ідеально. Але недоліки і порушення не носять системного характеру",  сказав прокурор.

На засіданні Прес-клубу активісти на чолі з представниками ВО "Голос" Ростиславом Гудзінським та Віталієм Чорненьким, які й розповсюдили сумнівну інформацію, пояснили, що мають претензії до фінансово-господарської діяльності державного підприємства, зокрема, що більшість заготовленої військовими лісгоспами деревини продається за прямими договорами, а не через аукціон, а нинішній керівник нібито хоче довести ліспромкомбінат до банкрутства.

Крім того, вони виставили претензії, що Гриник "ні разу не був у голови ОДА". Дехто пропонував Петру Гринику піти на пенсію. Втім, конкретних вимог до нього представники сформулювати не змогли.

"Вони хочуть, щоб це (підприємство – КУРС) розвалилося", – припустив в. о. директора ДП "Військовий ліспромкомбінат".

Врешті, після тривалої суперечки активісти озвучили вимогу незалежного аудиту. Гриник зазначив, що не заперечує і готовий до цього. 

1

Засідання Прес-клубу завершилося взаємними обвинуваченнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: