fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Влада блокує доступ до національних телеканалів політикам, незалежним від олігархату і "договорняків", – Саакашвілі

"Влада блокує доступ до національних телеканалів політикам, незалежним від олігархату і "договорняків", – Саакашвілі

Політика 09:44, 06.07, 2017

Українська влада закрила доступ до національних телеканалів лідеру партії РУХ НОВИХ СИЛ Михайлу Саакашвілі. Це через те, що такі досвідчені політики, не пов'язані з олігархами та політичними "договорняками", є небезпечними для чинної влади.

Про це Михайло Саакашвілі розповів у  програмі "Новий погляд" на ТРК РАІ.
"На національних каналах заборонено про мене говорити. Допускається лише, коли з мене малюють демона з жахливим обличчям, – це прийнятно на каналах Ахметова чи Коломойського. А показувати мене у нейтральному світлі заборонено. Це контролюється з Андміністрації Президента, і є люди, які платять за це гроші", – заявив політик.
Так, нещодавно припинила виходити в ефір і програма "Інша Україна", яку Михайло Саакашвілі вів на телеканалі ZIK.
"Нам створили перешкоди, щоб ця програма не виходила в ефір. Спочатку нас позбавили студії, тому що її перекупив Ахметов, ми перейшли в іншу студію, але там закінчився контракт. Всі люди, які в нас працювали – оператори, звукорежисери і т. д., – попали під тиск СБУ. Ми змушені були зробити паузу у випуску програми. Однак я знайду можливість, щоб знову повернутись в ефір", – запевнив Саакашвілі.
Він розповів про ідею програми "Інша Україна"  показати країну такою, якою вона є насправді, з її проблемами і потенціалом.
"Це країна з шаленим потенціалом. Я днями був на Верховинщині і дуже вражений цими місцями і людьми, тут є великі можливості. Україна запросто може приймати 30-40 мільйонів туристів. Але сьогодні чомусь, навпаки, всі виїжджають, зокрема й з Івано-Франківщини. Щоб цього не було, необхідно залучати інвестиції. Коломойський монополізував Буковель і не дає можливості іншим людям туди інвестувати, немає достатньої інфраструктури і т. д.", – розповів лідер партії.
Саакашвілі повідомив, що команда партії РУХ НОВИХ СИЛ розробила програму дій для зміни країни за 5 сесійних тижнів – 70 днів Верховної Ради.
"За цей час можна повністю змінити податкову систему, систему освіти, охорони здоров’я, прийняти закон про олігархів, відкликання депутатів та імпічмент Президента. Такі зміни були швидко впровадженні в Грузії", – каже Саакашвілі.
За словами політика, саме через його успішний досвід президента Грузії та через незалежність від олігархів влада і блокує доступ до національних телеканалів.
"Я чи не єдиний в Україні політик, який не має зв’язків з олігархатом чи старими договорняками, і це для влади небезпечено. І я єдиний політик, який має позитивний досвід побудови успішної країни. Я 13 років живу в Україні, приїхав сюди студентом, тут сформувався як особистість і закохався в цю країну. Я люблю і свою рідну Грузію, але там проросійська влада позбавила мене громадянства. Тим не менш, в Грузії залишається система яку я створив, і хоча мене зараз там немає, там діють реформи, які я впровадив. І це головне", – заявив Михайло Саакашвілі.

На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: